ANTAKYA, HAZAN ÇAN EZAN 2003,
Tarihi, arkeolojisi eserleri.
DOGUNUN KRALİÇESİ ANTAKYA; 20 dakika
Antiokheia ve çevresindeki arkeolojik eserler. Arsus, Rhousos, İssos, Titus Tüneli, Aziz Poulos ve Sn. Pier Kiliseleri, St.Symeon Manastırı, B. İskender I.Antiokhos
ALANYA KALESİ; 1999, 15 Dakika
Yön.Korkmaz GÖÇMEN
Tarih, Arkeoloji, Eserleri
ALANYA KALESİ; 2003, 27 dakika
Haz. Sunan; Sinan Genim
Kazı Başkanı Prof. Oluş Arık yerinde anlatıyor. Alaia, kale, kilise, surlar, içkale, bedesten, saray, arasta, Süleymaniye camii, Kızıl Kule, Tersane, dökümhane, Alaaddin Keykubatın Kitabesi.
ANTANDROS; 2001, 20 dakika
Kazı Başkanı Doç. Gürcan Polat anlatıyor
APHRODISIAS; 2002, 30 Dakika
Hazırlayan ve sunan; Ark. Fütühat Küçükçoban ( Mz. Md.)
APHRODISIAS kenti ve Müzedeki eserler tanıtılıyor.
BEYŞEHİR GÖLÜ; 1995, 26 dakika
Yap. Yön. Arsal Soley
Eflatunpınar ve Fasıllar anıtı, Kubadabad Sarayı ( Kazı bşk. Prof. Rüçhan Arık anlatıyor), Beyşehir ilçesi mimari eserleri.
ÇATALHÖYÜK; 2001; 37 dakika
Yap.Yön. Nilgün Suna
GERÇEK GLADYATORLER; Discovery- 2004, 48 dakika
Efes kazıları ve ortaya çıkarılan en büyük gladyatör mezarı, mezar stelleri, yazıtları, silahları ve kemiklerinin incelenmesi sonucu yapılan, komple canlandırılmış belgesel. Film tadında. Eğitimleri, beslenmeleri, vuruş teknikleri, tedavileri, ölüm şekilleri. Efes Vedius gladyatör okulu.
MİDAS'IN GORDİON'U; 1998, 33 dakika
Yap. Yön. Kokmaz GÖÇMEN
Phrygia tarihi, Krallar Gordios ve Midas, Midas (Prof. Aykut Çınaroğlu anlatıyor) ve Gordion kentleri, Midas Tümülüsünün bulunuşu, Aslantaş kaya anıtı, Kimmer yağmaları. Phrtg buluntuları, Kybele. Örnek çizimler.
MİDAS GÜN IŞIĞINDA; Dıscovery, 50 dakika
Gordion ve Midas kentlerinin ve Tümülüsün bulunuşu, Midas'ın mezarı ortaya çıkarılıyor ve buluntuları, Midas etlendiriliyor, Phyrg tarihi, 2001 yılı kazıları, Gordion arkeolojisi
SESSİZ CENNET GAZİPAŞA; 1997, 90 dakika
Yap. Yön. Hayrullah Oğuz
Dağlık Kililia anlatılıyor. Testeras, Antikheia ad Keragum, Nephelis, Hoşdere, Yalan Dünya Mağarası, Korsaini Mağarası, Selinus, Lamus, Adanda, İotape, Bazilika, Sırtlanini Mağarası. Lokalizasyonları , tarihleri Arkeolojileri, lokalizasyonları
BİLİNMEYEN KAPADOKYA GÜLŞEHİR; 50 dakika
Yap. Yön. Şahika İzmen Gündüz, Münip Şenyücel
Büyük bir yer altı kenti üzerine kurulu Gökçetoprak Köyü, Açıksaray kilise ve şapelleri, Sn.Jean Kilisesi, Mantar Kaya, Arzuyla-Kamber betimli peri bacası. Gülşehir'in Kiliseleri arkeolojisi. Texier, Hamilton, Roth' dan alıntılarla.
Açıksaray
HASAN KEYF
IRMAĞIN KIYISINDAKİ BAŞKENT; Kültür Bakanlığı, 24 dakika
Yön.Seçuk İnanç
Tarihi, arkeolojisi, çevrersiyle birlikte
HASANKEYF
KAYBOLMAKTA OLAN ŞEHİR; 1998, 30 dakika
Yön. Raşit Demirtaş
Küçük ve Büyük Saray, Yukarı Şehir, Selahiye Bahçeleri, Yolgeçen Hanı. Her yönüyle arkeolojisi
LATMOSUN SANATÇILARI; 2004, 30 dakika
Yap.Yön. Korkmaz GÖÇMEN
LATMOS'U Kazı başkanı Anneleise Peschlow gezdiriyor. Asistanı Ark. Murat Gülyazı eşlik ediyor.Latmos Dağındaki kaya mezarları, kiliseler ve freskoları, Aziz Poul Mağarası (12 yıl yaşadı ve bu mağaraya gömüldü), on bin yıllık kaya resimleri, Suratkaya Hitit Kitabesi, antik yol, HERAKLEIA nekrapolü, Selena ve Andimeion miti.
BİTİRİLMEYEN TAPINAK; 1998, 21 Dakika
Yap. Yön. Çetin İmer
,. Dydima Apollon Tapınağı
MİLETOS; 2001, 20 dakika
Kazı Başkanı Prof. Volkmar Vongrade anlatıyor. 10 Yıllık restorasyonlar
DENİZİ ÖZLEYEN İKİ KENT; 1998, 24 dakika
Yap. Yön. Çetin İmer
MİLETOS ve müzesi, PRİENE, HERAKLEİA
TANRILARIN TAHTI NEMRUT; 2002, 55 dakika
Bulunuşu, kazıları, keşifleri, tarihi, arkeolojisi, tümülüs.
NEMRUT'UN GÖLGESİNDE; 2003, 15 dakika
Yap. Yön. Ufuk İşman
Kommagane Krallığı, I. Antiokhos, Tanrı heykelleri
NEMRUT'UN SIRRI: ANTIOKHUS; History Ch- 2002,
PATARA; 2003, 50 dakika
Haz. Sunan; Sinan Genim
Kazı Başkanı Prof. Fahri Işık ve Prof. Havva Işık anlatarak gezdiriyorlar. 2003 yılı buluntuları. Tiyatro, Dyonisos Tapınağı, Küçük Tapınak restarasyonu, Bouleuterion kazıları, Güney Kapısı, 12.60m. genişlikteki cadde ve anıtsal kapısı,altındaki kanalizasyon ve içme suyu kanalları, Korint Tapınağı restorasyonu, Markia Anıt Mezarı restorasyonu. Limanı, Yedi Burunlar, Leto Hurmalığı kazıları(Apollon'nun doğduğu yer), Bazilika, Nekrapol.
PERGE; 2002, 63 dakika
Haz. Sunan; Dr. Sinan Genim
Kazı başkanı Prof. Haluk Abbasoğlu anlatarak Pergeyi gezdiriyor.
PERGE (resme davet); 2003, 35 dakika
Prof. Haluk Abbasağlu anlatıyor.
PERGAMON VE ALLİANOİ; 2001 15 dakika
Allianoi kazı başkanı Dr. Ahmet Yaraş anlatıyor.
PERGAMON (Türkiye'nin Hazineleri) ; 1994, 60 dakika
Yön. Nilgün Suna
Bulunuşu, Karl Humann, Zeus Sunağının götürülüş hikayeleri. Galatlar, Tanrılar, kahramanları, kişileri, kabartmaların tek tek anlatımı, ikonoğrafileri, ilistrasyonları, Berlin Bergama Müz. Zeus Sunağı ve Müz. Mdr., Ekram Akurgal yorumluyor. PERGAMON kenti arkeolojisi, Trian Tapınağı ve restorasyonu, Tiyatro, Dionysos Tapınağı, Gymnasion ve bölümleri,kabartmaları, Demeter Tap. ve çeşmesi, kütüphane, Zeus Sunağı yazıtı, Athena Tap. Asklepion, sütunlu cad. tedavi şekilleri, Tünel, Tiyatro, kütüphane, Serapis Tap. Bergama Müzesi.
PHOKAİ (yok olmanın eşiğinde) 2001, 25 dakika
Yap. Yön. Ümit Hayri Tuncer
Tarihi, Arkeolojisi, Siren kayalıkları ve Odysseus hikayesi, Kazı tarihçesi, Herodot duvarı, Tiyatro, Liman kutsal alnı, Athena Tapınağı, Kibele Kabartması, Taşkule, Kale, Beşkapılar.
BİR BAŞKA DİYAR, YALVAÇ; 1993, 27 DAKİKA
Yap.Nilgün Suna, Yön. Deniz Çubukçu
Her yönüyle PİSİDİA ANTOKHEİA, Müz. Md. Mehmet Taşlıalan anlatıyor.Yalvaç Arkeoloji Müzesi.
SİDE; 2005, 8 Dakika
Hazırlayan ve Sunan; Ark. Fütühat Küçükçoban (Mz. Arş. Görevlisi)
Arkeoloji ve Side'yi sevdirmek için, çocuklara yönelik hazırlanmış masalsı belgesel. Çizimlerle desteklenmiş. Side Müzesinde de gösteriliyor.
TRUVA BİR EFSANEDİR; 1993, 25 dakika
Yap. Yön. NilgünSuna
Prof. Aykut Çınaroğlu, Prof. Manfred Koufmann alatıyorlar. Tarihi, mitolojisi, çizimler, eski resimleri, Schilemann' ın hikayesi, hazineyi buluşu ve kaçırışı, Puşkin Müz. deki eserler, Rum işçilerin bulduğu diğer hazine ve kumkapıda satarlarken ele geçirilişi ( İst, Ark. Müz. dekiler), Wilhelm Dörfelt, Karl Blegen, Troia arkeolojisi, Rampalı Kapı, Ana Kapı, Megaron, Tapınak, Kutsal Alan, Odeon, Buluntular sergisi.
TROY; National Geography, 2004, 60 dakika
Schiliaman ve Troia, hazinenin II. Dünya savaşında Almanya'dan Rusya'ya kaçırılış hikayesi, savaş başlıyor, mitolojisi, canlandırmalar, betimlemeler, kazıların tarihçesi.
TROIA RÜZGARLI TARİH BAHÇESİ; 2003, 30 dakika
Yap. Yön. Bora Balar
Ark. Rüstem Aslan (Tubingen Üni.) ve Reyhan Körpe anlatıyor. Troia- Hitit ilişkileri, 10 katta 50 katman, 2. ve 3. savunma duvarları, Koruma çatısının betimledikleri, Silion antik kentinin bulunuşu.
TROIA Kayıp Dünyalar; Dıscovery- 2003, 20 dakika
Kazı alanında Prof. Manfred Koufmann anlatıyor, İlyada ile ilişkisi, buluntular, Hitit'lerle açığa çıkan ilişki, Yer altı su kaynağı görüntüleri, Kahramanların mezarları kazılıyor, Romalıların gelişi, Helen merdivenleri, Tapınak Alanı, Lokris'li rahibeler mezhebi ve Athena Tapınağı, Limanı doluyor, terk ediliş.
FIRAT VADİSİ; 2001, 25 dakika
Yön. Handan Türkeli
ZEUGMA; tarihi arkeolojisi, mozaiklerinin betimlemeleri. Hasankeyf, eserler,i arkeolojisi. ALLIONOI, kazılar, arkeolojik eserler.
ZEUGMA, DÜN BUGÜN; 2000, 85 dakika
Yap. Yön. Kerime Şenyücel
Tarihi, kuruluşu, gelişmesi, çöküşü,B. İskenderin gelişi, ilk villanın bulunuşu, ilk mozaiğin bulunuşu ve çalınışı, Arabistanlı Lawrens'in mozaikleri kaçırması, Jorg Wagner'in 70 lerde Zeugma'yı tekrar keşfi, Ark. Mehmet Önal, Ark. Rıfat Ergeç, Prof. Ümit Serdaroğlu anlatıyorlar. Zeugma mozaikleri, restorasyon çalışmaları, Apemeia, Horum Höyük, Urima . Gaziantep Müz. Belkıs köyünün hikayesi ve kullandıkları devşirme eserler, kazılar.
|